Kniebalk

 Kniebalk

 

MAYO Kniebalk

Iedere veehouder wil schone en hygiënische boxen. Een eenvoudig hulpmiddel hiervoor is het plaatsen van een knieboom of kniebalk om zodoende de koe naar achter te sturen. In de praktijk zie je vaak een verkeerde uitvoering hiervan. Om te beginnen is het belangrijk om naar de bewegingen van een koe te kijken.

Opstaan koe

Elke koe zal te allen tijden éérst op de knieën willen staan om haar gewicht naar voren te brengen (zie figuur A). Belangrijk is dat ze hier genoeg kop ruimte heeft om vervolgens één poot te strekken (zie figuur B). Een belangrijk onderdeel hiervan is dat de kniebalk niet te hoog mag zijn. Maximaal 7,5 cm. Is de kniebalk te hoog dan kan ze haar poot niet strekken en zal ze gaan hinken of  schuifelen om uit de box te komen (kale hakken). Op dat moment is een te hoge knieboom een belemmering bij het opstaan. Een koe hoort vrij en vierkant in- en uit de box te kunnen.
Mayo kniebalken zijn 70 x 70 x 3000 mm met afgeronde kanten aan de bovenkant. Hoog genoeg om te sturen en geeft de koe de vrijheid om correct op te staan.

MAYO Kniebalk

Iedere veehouder wil schone en hygiënische boxen. Een eenvoudig hulpmiddel hiervoor is het plaatsen van een knieboom of kniebalk om zodoende de koe naar achter te sturen. Echter in de praktijk zie je vaak een verkeerde uitvoering hiervan. Om te beginnen is het belangrijk om naar de bewegingen van een koe te kijken.

Opstaan koe

Elke koe zal te allen tijden éérst op de knieën willen staan om haar gewicht naar voren te brengen (zie figuur A). Belangrijk is dat ze hier genoeg kop ruimte heeft om vervolgens één poot te strekken (zie figuur B). Een belangrijk onderdeel hiervan is dat de kniebalk niet te hoog mag zijn. Maximaal 7 á 8 cm. Is de kniebalk te hoog dan kan ze haar poot niet strekken en zal ze gaan hinken of  schuifelen om uit de box te komen (kale hakken). Op dat moment is een te hoge knieboom een belemmering bij het opstaan. Een koe hoort vrij en vierkant in- en uit de box te kunnen.
Vervolgens heeft ze genoeg ruimte nodig om de schoft kwijt te kunnen (zie figuur C). Een gegolfde schoftboom kan hier bij helpen.
Mayo kniebalken zijn 7 x 7 x 220 cm met afgeronde kanten aan de bovenkant. Hoog genoeg om te sturen en geeft de koe de vrijheid om correct op te staan.

Functie

Stuurt de koe.

Toepassing

Meer strekruimte voor de koe bij het opstaan.

Montage kniebalk

Eenvoudige zelf te monteren. Klik op het bovenstaand icoon voor de instructievideo.

Prijs/prestatie

Veruit de goedkoopste oplossing. Goedkoper dan hardhout.
Call Now Button